Skip to content

Herderstocht 23 december 2023

  Zie, hoor en beleef het Kerstverhaal!

  Op zaterdag 23 december 2023 organiseren we de Herderstocht. De Herderstocht is een prachtige gelegenheid om het Kerstverhaal te zien, te horen en te beleven. Langs de ongeveer 3 km lange route door Onstwedde waan je je onderdeel van het Kerstverhaal.

  Door de lichtjes te volgen kom je langs de verschillende scenes. Zo kom je o.a. langs Romeinse soldaten, herders, engelen en is er een heuse volkstelling. Elke scene vertelt een stukje van het Kerstverhaal waarbij je uiteindelijk in de Kerststal aankomt met Jozef en Maria en de pasgeboren baby in de kribbe.

  Datum en Locatie:
  Datum: Zaterdag 23 december 2023
  Tijd: Deelnemers kunnen starten tussen 16:00 en 19:00 uur
  Locatie: Start en einde aan de Kerklaan in Onstwedde
  Deelname: Kaarten worden op de avond zelf verkocht voor €2,- p.p.. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

  Op het terrein aan de Kerklaan, dat in Kerstsfeer is ingericht, zijn warme dranken en versnaperingen verkrijgbaar. Bezoekers kunnen zich ook verwarmen bij het kampvuur op het terrein.

  Praktische informatie

  • Dit jaar loopt de route door het dorp en is daardoor óók grotendeels toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelgebruikers.
  • Bij een aantal scènes worden levende dieren ingezet, om hier goed zorg voor te dragen is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar het evenement.
  • Bezoekers uit het dorp wordt gevraagd om op de fiets te komen.
  • Voor deelnemers die met de auto komen, is er gratis parkeergelegenheid bij de Scholtweg, waar verkeersregelaars het verkeer naar de parkeerplaatsen zullen begeleiden.