Ga naar de inhoud

Herderstocht 2019

    ONSTWEDDE – Met ruim 1200 deelnemers was het in 2019 een indrukwekkende Herderstocht in Onstwedde.

    Onder ideale omstandigheden gingen vanavond de wandelaars voor de door de mannen van de Kampvuuravonden Onstwedde georganiseerde Herderstocht in Onstwedde van start.

    Onderweg werd het verhaal van de geboorte van Jezus in beeld gebracht. Zo werden de wandelaars gevraagd door Romeinse soldaten, net als in het bijbelverhaal, zich te laten inschrijven, vertelden de wijzen uit het oosten waarom zij op reis waren gegaan om de nieuwe koning te zoeken en geschenken voor Hem hadden meegebracht en konden de kinderen ruiken aan de mirre en door een kijker naar de ster kijken.

    Weer verderop vertelden de herders waarom zij hun schapen in de steek hadden gelaten. Na het inschrijven van de deelnemers werd er een bezoek gebracht aan koning Herodus die de nieuwe Koning als bedreiging zag en hem graag wilde uitschakelen. Onderweg vertelde een engel wat er was gebeurd in de stal verderop. Ook de schapen ontbraken niet en eindelijk bereikten de bezoekers de stal waar Jozef en Maria tussen de schapen en ezels hun kindje lieten zien.

    Na een engelenkoor die het Ere zij God zongen konden de wandelaars de indrukken van de tocht verwerken met een lekkernij op het terrein van de Onstwedder Gaarven. (bron: Westerwolde actueel)